Image
Lahodné bezlepkové muffiny

Recept na lahodné bezlepkové muffiny

3 hrnčeky bezlepkovej múky ( zmiešanej so psylliom a guarovou gumou)

1 a 1/2 hrnčeka trstinového cukru

1 čajovej lyžičky soli

2 bezfosfátové prášky do pečiva

2 /3 hrnčeka masla / ghee

3 vajíčka

2/3 hrnčeka mlieka / mandľového / ryžového / ovčieho

1 hrnček ríbezli / čučoriedok / brusníc

 

Posýpka: ( všetko zmiešať)

1/2 hrnček hnedého cukru

1/3 hrnček múky

1/4 hrnček masla

1 a ½ čajovej lyžičky škorice

 

Predhrejeme rúru na 200C. Olejom vystriekame muffinove košíčky.

V menšej miske zmiešame múku, cukor, soľ, prášok do pečiva.

Vo väčšej miske olej, vajcia, mlieko.

Primiešame múkovú zmes, a dobre vymiešame ( cesto je pomerne tuhé).

Zľahka vmiešame ovocie.

Naplníme košíčky a navrch dáme posýpku. 

Pečieme asi na 205 °C /30 min.                                                                                      

 

DOBRÚ CHUŤ